Week van de euthanasie 2018

 

Tijdens de week van de euthanasie 2018 speel ik op 13 en 15 februari een rol in het programma van de NVVE. De week van de euthanasie is dit jaar vooral gericht op de naasten. Een mooie insteek voor het handboek voor naasten bij euthanasie.

Dinsdag 13 februari 2018 – Help, Mijn moeder wil euthanasie!

Locatie: COMM – Museum voor Communicatie, Den Haag
Aanvang: 19.00 – 21.30 uur
Omschrijving:
Een moeder vraagt haar zoon: ‘Ik wil euthanasie’. Wat te doen? Hoe ga je het gesprek aan? Interessante sprekers reiken op deze en soortgelijke vragen handvatten aan. De informatieavond maakt je ervan bewust wat je  voorafgaand aan de euthanasie voor je dierbare kunt betekenen zonder jezelf uit het oog te verliezen.Als je niet eerder met euthanasie te maken hebt gehad, komen er veel vragen op je af. NVVE-directeur Agnes Wolbert begint de informatieavond daarom met een uitleg over de euthanasiewetgeving.
Margo Laan, auteur van Maandagmiddag om half zes, een handboek voor naasten bij euthanasie, neemt het stokje over. Naast aandacht voor je naaste moet je ook om zien te gaan met je eigen emoties. En hoe combineer je dat met de tal van praktische vragen die beantwoord moeten worden.
Huisarts Flip Sutorius belicht tenslotte de kant van de medicus.

Donderdag 15 februari 2018 – Vertoning film & nagesprek

Locatie: Filhuis NatLab, Eindhoven
Aanvang: 14.30 uur en 19.30 uur
Omschrijving:
Vertoning van de film ’t is mooi geweest van Dick van den Heuvel over zelfbeschikking en vrijwillige levensbeëindiging en wat dat betekent voor naaste familie en vrienden. De film wordt gevolgd door een nagesprek met de zaal in aanwezigheid van regisseur Dick van den Heuvel, NVVE directeur Agnes Wolbert en Margo Laan, auteur van Maandagmiddag om half zes, een handboek voor naasten bij euthanasie.
 Klik hier om je aan te melden!